Matarela: Važno da Srbija što pre postane članica EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2015, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matarela: Važno da Srbija što pre postane članica EU

Predsednik Italije Serđo Matarela rekao je danas tokom susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem da Italija veoma ceni reforme koje sprovodi vlada, kao i da je veoma važno da Srbija što pre postane članica EU, jer je to značajno ne samo za Srbiju, već i za Evropu i Zapadni Balkan.

Vučić, koji je sa Matarelom razgovarao o bilateralnoj saradnji i procesu evrointegracija, zahvalio se na podršci koju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Italija pruža Srbiji na evropskom putu.

Premijer Srbije je naglasio da Srbija Italiju doživljava kao izrazito prijateljsku zemlju.

Vučić je istakao da je trgovinska razmena sa Italijom najrazvijenija, kao i da su italijanski investitori najprisutniji na srpskom tržištu.

On je Matarelu obavestio o ekonomskim reformama koje Srbija sprovodi, kao i o stepenu reformi u procesu evrointegracija, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Matarela je rekao da je saradnja dveju zemalja na visokom nivou, da je trgovinska razmena takođe veoma dobra, ali da će Italija nastaviti da stimuliše svoje privrednike da još više ulažu u Srbiji.

Italijanski predsednik je naglasio i da je Srbija prva zemlja kandidat koju on u svom mandatu posećuje.

Nakon sastanka, premijer Vučić organizuje radni ručak za predsednika Matarelu i italijansku delegaciju.

Matarela se prethodno sastao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Matarela: Važno da Srbija što pre postane članica EU

Izvor: Večernje novosti, 25.Maj.2015

BEOGRAD - Predsednik Italije Serđo Matarela rekao je danas tokom susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem da Italija veoma ceni reforme koje sprovodi vlada, kao i da je veoma važno da Srbija što pre postane članica EU, jer je to značajno ne samo za Srbiju, već i za Evropu i Zapadni Balkan.Vučić,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.