Masen: Neki migranti-radikalni elementi ID

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2015, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masen: Neki migranti-radikalni elementi ID

BERLIN- Šef njemačke savezne policije Hans-Georg Masen rekao je da su neki od migranata koji dođu u Evropu radikalni elementi "Islamske države" koji planiraju terorističke napade, ali ekstremisti ne koriste sistematski priliv izbjeglica da svoje članove dovedu u EU.

On kaže da su se neki džihadisti, koji su se pridružili migrantima, borili zajedno sa "Islamskom državom" i planirali "borbenu misiju" kada dođu u Evropu, prenosi austrijska novinska agencija APA. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Masen je rekao da njegova kancelarija zna za 7.900 islamista u NJemačkoj koji zagovaraju nasilje radi ostvarenja ciljeva, a neki pokušavaju da za to pridobiju migrante.

Prema njegovim riječima, njemačke vlasti prime jednu ili dvije "prilično konkretne dojave" sedmično o planiranim terorističkim aktivnostima.

Masen je ekstremiste "Islamske države" opisao kao "profesionalnce prekaljene u borbama", koji su opasniji od onih iz Al kaide.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.