Majorka i Ibica ne žele da vraćaju sat unazad

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2016, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majorka i Ibica ne žele da vraćaju sat unazad

Popularna španska turistička ostrva u Mediteranu žele da ostanu na letnjem računanju vremenu kako bi uživali u više dnevnog svetla. Dozvolu su zatražili od španske vlade, koje im je odgovorila da o tome odlučuje Evropska unija.

Regionalni parlament Balearskih ostrva, u koja spadaju Majorka i Ibiza, odobrio je predlog i pozvao Vladu Španije da im dozvoli da ostanu na letnjem računanju vremena, što je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dva sata ispred vremena po Griniču (GMT), i da ne vraćaju kazaljku za jedan sat unazad.

Ostrvljani u zahtevu tvrde da su ostrva delovi Španije koji su najviše pogođeni pomeranjem sata, jer budu prvi koji vide izlazak Sunca. Zagovornici ove ideje tvrde da bi ostanak dva sata ispred GMT omogućio više dnevne svetlosti po okončanju radnog dana i da bi se smanjili troškovi za rasvetu.

Špansko ministarstvo industrije odgovorilo je da o tome odlučuje Evropska unija, a ne zemlje članice individualno.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.