Mađarska priprema još jači otpor planu EU o kvotama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2015, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska priprema još jači otpor planu EU o kvotama

Ministar inostranih poslova Mađarskle Peter Sijarto izjavio je danas da mađarska vlada radi na tome da njen otpor planu EU o preraspodeli 120.000 izbeglica bude još jači.

Sijarto kaže da će vlada tražiti pomoć od svih stranaka u pralamentu, kako bi bila u mogućnosti da povede borbu protiv obaveznih kvota za preuzimanje migranata, sa najjačim mogućim autoritetom.

Mađarska je prošlog meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bila među četiri zemlje istočne Evrope, koje su glasale protiv plana EU za peseljenje izbeglica.

Mada je Mađarska uvek odbacivala tu ideju, u početku je govorila da će poštovati volju većine. Ipak, od tada je protivljenje planu postajalo sve glasnije, prenosi AP.

Govoreći posle sastanka premijera Viktora Orbana sa liderima vladajućih i opozicionih partija, Sijarto je rekao da ne postoji konsenzus o tome, na koji način bi vlada to trebalo da osporava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mađarska vlada priprema još jači otpor planu EU o kvotama

Izvor: Press, 06.Okt.2015

Ministar inostranih poslova Mađarskle Peter Sijarto, izjavio je danas da mađarska vlada radi na tome da njen otpor planu EU o preraspodeli 120.000 izbeglica bude još jači. .                  Sijarto kaže da...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.