Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Okt.2015, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Ograda ka Srbiji dok je neophodna

Saradnja Beograda i Budimpešte oko izbegličke krize drugima može da posluži kao primer, izjavio je mađarski ministar pravde Laslo Tročanji.

On je u intervjuu za beogradske "Večernje novosti" rekao da će ograda koju su Mađari postavili duž granice tamo ostati dok bude neophodno.

"Ograda neće rešiti migrantsku krizu, ali je bila neophodna kako bi se ispoštovala šengenska pravila i da bismo zaštitili granice EU. Isti cilj ima i izmena seta zakona koje je na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << predlog vlade isvojio parlament", rekao je Tročanji.

On je dodao da se ispostavilo se su to bile efikasne mere, pošto su se u Budimpešti nadali da će se broj ilegalnih migranata smanjiti na šestinu ili možda čak sedminu, ali je njihov broj i od toga manji.

Upitan kakve su procene dokle će ograda stajati, Tročanji je rekao da se nada da će je što pre razmontirati, "ali je moramo držati sve dok je to neophodno".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Laslo Tročanji: Hrvatska napada zbog frustracija

Izvor: Večernje novosti, 06.Okt.2015

MIGRANTSKA kriza je jasno pokazala da je neophodan zajednički evropski nastup. Stav mađarske vlade je odlučan i budućnost Evrope nezamisliva je bez članstva Srbije u EU. Zato čvrsto podržavamo Beograd kako bi u što skorije vreme bio spreman da zadovolji sve kriterijume na tom putu. Ovo za "Novosti"...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.