Mađari užasnuti nesposobnošću EU da se izbori sa migrantima

Izvor: Vostok.rs, 04.Sep.2015, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađari užasnuti nesposobnošću EU da se izbori sa migrantima

04.09.2015. -

Ovog meseca Budimpešta namerava da pripremi paket dokumenata za rešavanje problema porasta broja izbeglica, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.

Prema njegovim rečima, lideri EU su se pokazali nesposobnim da se izbore sa krizom, što izaziva strah u društvu.

„Mađari su veoma uplašeni, jer vide da evropski lideri ne mogu da kontrolišu situaciju“, rekao je Orban nakon sastanka sa predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u Briselu.

Migrantska kriza nije problem Evrope već Nemačke, jer svi migranti, prema Orbanovim rečima, preko njihove i drugih zemalja hrle upravo ka toj zemlji. Predsednik EP Martin Šulc pozvao na pronalaženje zajedničkog evropskog rešenja uz sistem kvota za raspodelu izbeglica.

„Niko ne želi da ostane u Mađarskoj, niti u Slovačkoj, niti u Poljskoj, niti u Estoniji. Svi žele da idu u Nemačku. Naš posao je samo da ih registrujemo“, istakao je mađarski premijer.

Premijer je dodao: „Došao sam ovde da saopštim predsedniku da Mađarska radi sve što može kako bi uvela red. U ovom trenutku radimo na paketu dokumenata. Izgradili smo fizičku ogradu. To će pomoći da se izborimo sa problemom u Mađarskoj i u Evropi od 15. septembra“.

Podsetimo, danas je na glavnoj železničkoj stanici Budimpešti otvorio je svoja vrata nakon dvodnevne blokade stotina migranata i izbeglica koji nameravaju da nastave put u zemlje zapadne Evrope.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.