MMF: Brexit će skupo koštati ceo svet!

Izvor: Mondo, 30.Jun.2016, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Brexit će skupo koštati ceo svet!

Neizvesnost povodom predstojećeg izlaska Velike Britanije iz Evropske unije će prigušiti srednjoročni privredni rast Ujedinjenog Kraljevstva, ostatka Evrope, ali i celokupne globalne ekonomije, poručuju iz MMF-a.

Foto: MONDO, Mario Milojević

Portparol Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Geri Rajs je, na redovnoj konferenciji za novinare, rekao da su tržišna kretanja nakon prošlonedeljnog referenduma, uključujući i valutna kretanja, bila velika ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ne i preterano haotična, prenosi agencija Rojters.

Zvaničnici centralnih banaka bi, kako je dodao, trebalo bi da budu spremni da deluju kako bi povećali likvidnost ili smanjili preterana kolebanja, u slučaju da neizvesnost oko Brexita dodatno našteti rastu globalne ekonomije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.