Lukašenko: EU mora da se sačuva po svaku cenu

Izvor: B92, 16.Mar.2017, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko: EU mora da se sačuva po svaku cenu

Beloruski lider Aleksandar Lukašenko kaže u razgovoru sa belgijskim šefom diplomatije Didijeom Rejndersom, da njegova zemlja snažno podržava ujedinjenu Evropu.

On je rekao i da "EU mora da se sačuva po svaku cenu", prenosi TASS.

"U poslednje vreme sam pozivao na očuvanje Evropske unije. Ukoliko nestane, nesreća će pomoliti glavu", upozorio je Lukašenko i dodao da "u potpunosti podržava multipolarni svet".

On je kazao da ne razume nacionalističke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokrete u zemljama EU i priče o mogućem izlasku pojedinih članica iz Unije.

"Po svaku cenu, EU treba da bude sačuvana", rekao je Lukašenko.

Predsednik Belorusije je naveo da je protiv "duplih standarda" koji se ponedkad viđaju u EU, ali i ocenio da je njegova zemlja tome sada manje izložena.

"Zzeleo bih kada bi se EU držala stavova koje nudi svetu - poštenja, pristojnosti i demokratije", kazao je Lukašenko.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.