Le Pen: Oland se ne slaže o ideji referenduma poput britanskog

Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2016, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Pen: Oland se ne slaže o ideji referenduma poput britanskog

Liderka francuske opozicione partije Nacionalni front Marin le Pen izjavila je nakon sastanka predstavnika partije s predsednikom Francuske Fransoa Olandom u Jelisejskoj palati, da je francuski lider istakao da se ne slaže s idejom o održavanju referenduma o članstvu u Evropskoj uniji.

U četvrtak je u Velikoj Britaniji održan referendum o članstvu zemlje u EU. Prema zvaničnim podacima, za izlazak iz Evropske unije glasalo je 51,9 odsto građana.

Predsednik Francuske je održao sastanke s liderima svih francuskih parlamentarnih partija, kako bi analizirali posledice glasanja u Velikoj Britaniji.

„Pozvali smo da se učine dve stvari koje nam se čine važnim u demokratskom društvu. Prvo je održavanje referenduma kako bi se Francuzima postavilo pitanje žele li i dalje da ostaju u Evropskoj uniji… Na ovo pitanje on (Oland) nam je odgovorio ’ne’“, rekla je Le Penova novinarima nakon sastanka.

Prema njenim rečima, predstavnici Nacionalnog fronta pozvali su Olanda i da ispuni jedno od svojih obećanja – da na parlamentarnim izborima u Francuskoj uvede proporcionalni sistem raspodele mandata, pošto Nacionalni sabor (Donji dom parlamenta) nikako ne predstavlja svu političku raznolikost zemlje“.

„Imamo osećaj da smo ovde došli uzalud“, rekla je Le Penova.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska verovatno neće predlagati novi sporazum EU

Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2016

Vlasti Francuske posle britanskog referenduma o izlasku iz Evropske unije neće predlagati novi osnovni sporazum, reč je samo o pojedinim izmenama u već postojećem, izjavio je evropski poslanik i političar Žan Lik Melanšon nakon susreta s francuskim predsednikom Fransoa Olandom.. . „Sastanak...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.