Le Drijan: EU će pružiti vojnu podršku Francuskoj

Izvor: Blic, 25.Nov.2015, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Drijan: EU će pružiti vojnu podršku Francuskoj

Sve članice Evropske unije pružiće direktnu ili indirektnu vojnu podršku Francuskoj tokom njenih operacija van zemlje, izjavio je večeras francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drijan više od nedelju dana posle terorističkih napada u Parizu.

"Sve članice EU, njih 27, odlučilo je da podrži Francusku u obliku direktne ili indirektne vojne podrške našim operacijama van zemlje", rekao je Le Drijan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne precizirajući konkretno prirodu te pomoći.

Nemačka je ranije saopštila da će uputiti 650 svojih vojnika u Mali dok je Kipar stavio na raspologanje Francuskoj svoju vojnu bazu.

Posle terorističkih napada 13. novembra u Parizu u kojima je poginulo 130 osoba, francuski predsednik Fransoa Oland je uputio zvaničan apel svim zemljama Evropske unije na solidarnost pozivajući se na klauzulu ugovora o EU prema kojoj zemlje članice treba da pomognu jedna drugoj u slučaju da je jedna od njih žrtva agresije.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.