Lavrov: Ne sme se dozvoliti oružani sukob na Balkanu

Izvor: RTS, 17.Jan.2017, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ne sme se dozvoliti oružani sukob na Balkanu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da se napetost na Balkanu drastično povećava. Nadam se da svi shvataju da se ne sme dozvoliti izbijanje oružanog sukoba, poručio je Lavrov.
Sergej Lavrov je, kako prenosi Rojters, rekao da snage kosovskih Albanaca ne treba da budu prisutne na severu Kosova u oblastima koje su naseljene Srbima.

Dodaje da ga je, odmah nakon događaja oko voza >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na relaciji Beograd – Kosovska Mitrovica, koji je zaustavljen u Raški, pozvao Ivica Dačić i da su analizirali "šta se zapravo desilo".
"Mogu da kažem samo jedno – EU mora da smiri ovu situaciju i postupi tako da se ispunjavaju sporazumi između Beograda i Prištine koji su postignuti posredstvom Brisela", rekao je Lavrov na godišnjoj konferciji za novinare u Moskvi, prenosi Sputnjik.
A ti sporazumi se, kako je naglasio, odnose na to da se "sloboda kretanja ljudi ne ograničava i da na severu Kosova, gde žive Srbi, ne treba da bude albanskih pripadnika policije".

"Mislim da je bar nekoliko od tih dogovora u tom slučaju bilo narušeno", rekao je ruski ministar.
"Nadam se da ovoga puta svi razumeju neophodnost da se izbegne oružani sukob", poručio je Lavrov.
Prema njegovim rečima, zaoštravanje se stvara politikom onih koji svim balkanskim narodima "nameću takozvane evropske vrednosti u novom, savremenom, posthrišćanskom pakovanju", preneo je Sputnjik.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lavrov: Snage kosovskih Albanaca ne treba da budu prisutne na severu Kosova

Izvor: Vostok.rs, 17.Jan.2017

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je na godišnjoj pres konferenciji da se napetost na Balkanu drastično povećava.. . "Nadam se da svi shvataju da se ne sme dozvoliti izbijanje oružanog sukoba", poručio je Lavrov.. . Sergej Lavrov je rekao da snage kosovskih Albanaca ne treba da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.