Izvor: RuskaRec.ru, 17.Jan.2017, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Na severu Kosova ne treba da budu pripadnici albanske policije

Evropska unija treba da smiri situaciju između Beograda i Prištine, rekao je ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov govoreći o prilikama na Balkanu na velikoj godišnjoj konferenciji za novinare.
Evropska unija mora da smiri situaciju i doprinese realizaciji sporazuma postignutog između Beograda i Prištine. Mada nas istorija uči da nas istorija ničemu ne uči, ipak se nadam da ovoga puta svi razumeju neophodnu potrebu da se izbegne vojni sukob, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << je šef ruskog spoljnopolitičkog resora Sergej Lavrov, preneo je portal televizije RT na ruskom. 
Železnjak: Poštovanje srpskih interesa je preduslov bezbednosti u Evropi
„Kao što sam rekao na početku, zaoštravanje se stvara politikom onih koji svim balkanskim narodima nameću tzv. evropske vrednosti u novom, savremenom, posthrišćanskom pakovanju“, istakao je Lavrov, prenosi Sputnjik.
„Što se tiče voza Beograd—Priština, odmah nakon tih događaja pozvao me je Ivica Dačić i analizirali smo šta se zapravo desilo. Mogu da kažem samo jedno - EU mora da smiri ovu situaciju i postupi tako da se ispunjavaju sporazumi između Beograda i Prištine koji su postignuti uz posredstvo Brisela, a oni govore o tome da se sloboda kretanja ljudi ne ograničava, i da na severu Kosova, gde žive Srbi, ne treba da bude albanskih pripadnika policije. Mislim da je bar nekoliko od tih dogovora u ovom slučaju bilo narušeno“, zaključio je ruski ministar, a preneo Sputnjik.
Srpski voz se vratio sa punim vagonom problema

Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.