LIDERI EU: Uvešćemo nove sankcije Moskvi!

Izvor: Kurir, 31.Avg.2014, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIDERI EU: Uvešćemo nove sankcije Moskvi!

To je potvrdila i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, koja je pozvala Moskvu da hitno povuče vojnike sa ukrajinske teritorije

MILANO - Lideri EU najavili su da su utrli put novim sankcijama Rusiji zbog, kako su naveli, invazije koju je ta zemlja izvršila na svog suseda Ukrajinu.

Šef diplomatije Nemačke Frank-Valter Štajnmajer >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izjavio je da ukrajinska kriza izmiče kontroli i da situacija u toj zemlji dobija novu dimenziju.

- Sve naše nade da će se situacija smiriti rezultirale su razočaranjem - naglasio je on.

To je potvrdila i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, koja je pozvala Moskvu da hitno povuče vojnike sa ukrajinske teritorije, i najavila da će pitanje mogućeg proširivanja sankcija Rusiji biti rešavano na samitu u Briselu.

- Ono što se dešava u Ukrajini toliko je ozbiljno da će Savet Evrope biti primoran da reaguje pojačavanjem sankcija ukoliko situacija ostane ovakva - složio se i francuski predsednik Fransoa Oland. Juče se oglasila i predsednica Litvanije Dalija Gribauskajte, koja je naglasila da je Rusija u ratu s Ukrajinom, ali i sa Evropom, i pozvala Evropu da oružjem snabde Kijev.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.