Kovač o Srbiji i EU: Dogovor još nije u potpunosti postignut

Izvor: Blic, 26.Maj.2016, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovač o Srbiji i EU: Dogovor još nije u potpunosti postignut

Komentarišući izjavu evropskog komesara Johanesa Hana da je sa Hrvatskom nađeno rešenje za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima sa Srbijom i da se formalna odluka očekuje sledeće sedmice, šef hrvatske diplomatije Miro Kovač kaže da dogovor jošš nije u potpunosti postignut, istakavšši da hrvatski zahtevi moraju biti uvažženi.

"Mi smo razgovarali tom prilikom u Parizu i o tom mogućem reššenju. Očekujemo (...)da ovih dana postignemo dogovor. Jošš ga nismo u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postigli. Kad ga postignemo, onda ćemo o tome hrvatsku i evropsku javnost jasno informisati", dodao je Kovač, prenosi regionalna TV N1.

On je dodao da je Hrvatska zaista razgovarala s Evropskom komisijom, zemljama članicama i holandskim predsedništvom EU-a o reššenju.

"ŽŽelimo pronaći reššenje koje će jasno uvažžavati hrvatske zahteve", rekao je Kovač.

"Bez ispunjavanja tih zahteva neće biti moguće napredovati ššto se Srbije tiče. Moguće je da će ti zahtevi biti ispunjeni. Mi na tome radimo", dodao je on.

Kovač veruje da je reššenje moguće pronaći.

Pročitajte još:

"Hrvatski interesi, na kojima radimo, koji su i evropski interesi, moraju biti zastupljeni", naglasio je Kovač.

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je danas da je sa Hrvatskom nađeno rešenje za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima sa Srbijom, i istakao da formalnu odluku očekuje sledeće sedmice, a otvaranje poglavlja - do kraja juna.

Evropski komesar je rekao da je sa Hrvatskom postignuto političko rešenje o pitanju otvaranja poglavlja 23 u pregovorima Srbije sa EU.

"Našli smo rešenje sinoć. Očekujemo sledeće nedelje formalnu odluku o otvaranju poglavlja 23 sa Srbijom", izjavio je Han na pitanje novinara Tanjuga u Briselu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zagreb: Razgovarali smo, nema dogovora, ali je blizu

Izvor: B92, 26.Maj.2016

Zagreb -- Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač kaže da dogovor o poglavlju 23 još nije u potpunosti postignut, istakavši da hrvatski zahtevi moraju biti uvaženi..."Mi smo razgovarali tom prilikom (u Parizu) i o tom mogućem rešenju. Očekujemo (..) da ovih dana postignemo dogovor. Još ga nismo...

Nastavak na B92...

Kada dogovor bude postignut javnost će biti obaviještena

Izvor: Cafe.ba, 26.Maj.2016

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Miro Kovač rekao je danas u Zagrebu da dogovor o uklanjanju hrvatske blokade otvaranju poglavlja 23 u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji još nije u potpunosti postignut.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.