Koštunica: Rezolucija UN put u još teži poraz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2010, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Rezolucija UN put u još teži poraz Srbije

BEOGRAD -

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ocenio je danas da je "potpuno besmisleno" da Srbija, nakon negativnog mišljenja Međunarodnog suda pravde, Ujedinjenim nacijama podnosi rezoluciju o Kosovu, jer bi ona mogla "dovesti do još težeg poraza i nesagledivih posledica".

"Upozoravamo vlast da posle pogrešne politike da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU nema alternativu, koja je dovela do nepovoljnog mišljenja Međunarodnog suda pravde, svako podnošenje rezolucije u Generalnoj skupštini UN može dovesti do novog i još većeg i težeg poraza Srbije. Potpuno je besmisleno sada u UN podnositi rezoluciju suprotnu mišljenju koje je izneo njen sud, a na zahtev samih srpskih vlasti", kazao je Koštunica.

Lider DSS u izjavi dostavljenoj agencijama dodaje da je do sada bilo suviše lakomislenih odluka, sasvim nepotrebnih ustupaka i lažnih obećanja vlasti, pa je na najodgovornijim zvaničnicima da zbog svoje pogubne politike podnesu ostavke.

"Umesto što Srbiju gura u sve teže poraze, ova vlast zbog svoje pogubne politike 'da EU nema alternativu' treba da odstupi i u interesu Srbije najodgovorniji i najviši predstavnici vlasti treba da podnesu ostavke", rekao je Koštunica.

Koštunica je dodao da je na "novoj nacionalnoj vladi", kao što se DSS uvek zalagala, da "dobro i valjano pripremi tužbu pred MSP" i da vodi istrajnu državotvornu politiku zaštite državnih i nacionalnih interesa.

U suprotnom "novi i još teži poraz u UN imao bi nesagledive posledice po našu zemlju", naveo je lider DSS.

Zvaničnici Srbije najavili su da će, nakon odluke MSP da proglašenje nezavisnosti Kosova nije u neskladu sa međunarodnim pravom, podneti rezoluciju pred jesenje zasedanje Generalne skupštine UN.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.