Kos: Meštani evropske zvaničnike gađali jajima

Izvor: Blic, 04.Sep.2015, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kos: Meštani evropske zvaničnike gađali jajima

Grupa gnevnih meštana, uključujući i neke aktiviste krajnje desnice, dočekala je protestom visoke zvaničnike EU koji su danas posetili grčko ostrvo Kos da bi se upoznali sa obimom izbegličke krize.

U delegaciji su bili i potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans, koji je danas upozorio da se Evropa suočava s trenutkom istine, kao i komesar za unutrašnje poslove EU Dimitris Avramopulos, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << AFP.

Grupa je izvikivala "Izdajice!" i "Ne možete da zaštitite ni naše granice!", a neki su bacali i jaja u trenutku kad su zvaničnici EU pristizali na pres konferenciju u gradskoj većnici grada Kos.

Na konferenciji koja je usledila, Timermasns je rekao kako će Evropa biti prepuštena ksenofobima i ekstremistima koji će je uništiti ukoliko ne uspe da pomogne ljudima koji beže od rata i progona.

On se založio za humani prijem migranata, ali i za ubrzano vraćanje onih među njima koji ne zadovoljavaju uslove za dobijanje azila.

- Možemo da uspemo zajedno i ujedinjeni, ili možemo da omanemo svako na svoj način, u svojoj zemlji ili na svom ostrvu - zaključio je Timermans.

Na obale Grčke, koja je u teškoj ekonomskoj krizi, od početka godine je pristiglo više od 230.000 izbeglica, od kojih mnogi iz Sirije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kos:Jajima na evropske zvaničnike (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Sep.2015

KOS - Grupa gnjevnih mještana, uključujući i neke aktiviste krajnje desnice, dočekala je protestom visoke zvaničnike EU koji su danas posjetili grčko ostrvo Kos da bi se upoznali sa obimom izbjegličke krize...U delegaciji su bili i potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans, koji je danas...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.