Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kopač: Poljska ne prihvata automatske kvote

Evropska unija mora da pomogne ljudima koji beže od rata i Poljska je spremna da razgovara o svojoj ulozi u tome, ali ne želi da prihvati automatske kvote, izjavila je danas poljska premijerka Eva Kopač.

"Rešenja koja ne bi uzela u obzir date mogućnosti zemlje mogu se pokazati kao potpuno kontraproduktivna. Zato se protivimo svakoj vrsti automatskih kvota, ali smo spremni da razgovaramo o nivou našeg angažovanja na dobrovoljnoj osnovi", rekla je Kovač.

Poljska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ne izbegava odgovornost i da treba donositi odluke kojima bi se pomoglo ljudima kojima je potrebna pomoć, "ali ne i za one koji vide šansu za boljim životom tako što će migrirati u Evropu", istakla je Kovač, ukazujući na razliku između ekonomskih migranata i ratnih izbeglica.

"Mi ne okrećemo glavu od problema naših evropskih partnera i drame ljudi koji su rizikovali živote da dođu na naš kontinent", rekla je Kopač, dodajući da Poljska čvrsto podržava "evropsku solidarnost".

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u utorak da bi izbeglice trebalo da budu raspoređene širom EU na osnovu mogućnosti svake zemlje članice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.