Konkurs za učešće u programu Omladinski ambasadori pomirenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2014, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za učešće u programu Omladinski ambasadori pomirenja

Program "Omladinski ambasadori pomirenja" namenjen je mladima od 18 do 30 godina i kao glavnu ideju ima podsticanje multi-perspektivnog pristupa diskusijama o temama važnim za zemlje bivše Jugoslavije. Kroz petodnevnu studijsku posetu, vršnjačku edukaciju, medijsko pojavljivanje i pisanje eseja, učesnici i učesnice obrađivaće pitanja EU integracija, istorije i procesa pomirenja u regionu.

Odabrani kandidati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prisustvuju predavanjima i učestvuju u posetama različitim institucijama (vladinim institucijama, ambasadama, univerzitetu, političkim strankama i organizacijama civilnog društva). Predavači i moderatori na programu su visokoobrazovani stručnjaci iz diplomatije, vladinih institucija, organizacija civilnog društva i sa univerziteta.

Nakon studijske posete, učesnici su u obavezi da organizuju prateće aktivnosti programa (medijsko pojavljivanje, vršnjačka edukacija, pisanje eseja) u okviru svojih lokalnih zajednica, razmatrajući EU integracije i proces regionalnog pomirenja. Svim kandidatima koji su uspešno završili ovaj program dodeljuje se sertifikat, kao i zvanje Omladinskog ambasadora pomirenja u regionu.

Odabranim kandidatima dodeljuje se stipendija u visini troškova njihovog učešća na programu, putnih troškova, smeštaja i obroka.

Program organizuje nevladina organizacija Omladinski odbor za obrazovanje iz Beograda, a rok za prijavu je 2. novembar.

Više informacija može se pronaći na sajtu: http://ooo.org.rs/omladinski-ambasadori-pomirenja/

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.