Konačno otkrivena tajna nemačkog uspeha

Izvor: B92, 07.Feb.2016, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno otkrivena tajna nemačkog uspeha

Berlin -- Nemačka ima jednu od najviših stopa zaposlenosti u Evropi, a velikim delom za to može da zahvali ubrzanom zapošljavanju žena poslednjih 10 godina, piše Blumberg

Oko 73 oosto nemačkih žena radilo je u 2014., što je 10 odsto više nego 2005. godine.

Sa 78 odsto zaposlenih žena starosti od 24 do 64 godine, Nemačka je zauzela drugo mesto u Evropskoj uniji, iza švedskih 80 odsto, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se gleda zaposlenost žena u toj dobi.

Još je važnija činjenica što je stopa zaposlenosti porasla 9 postotnih bodova u proteklih 10 godina, dok je u ostatku EU ona ostala gotovo nepromenjena.

Utrostručen broj mesta u vrtićima

Oko 73 odsto nemačkih žena radilo je u 2014., što je 10 odsto više nego 2005. godine. Država se u velikoj meri pobrinula da što više žena može da radi pa je utrostručen broj mesta u vrtićima.

Do većeg zapošljavanja žena dovela je i fleksibilizacija tržišta rada pa one sada lakše dobijaju poslove u kojima se ne radi puno radno vreme, pa tako mogu da se prilagođavaju kada će da rade, a nemaju fiksno radno vreme.

Sve to dovelo je do činjenice da žene u Nemačkoj rade manje radnih sati nego druge žene u Evropskoj uniji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tajna njemačkog uspjeha u ubrzanom zapošljavanju žena

Izvor: Capital.ba, 07.Feb.2016

BERLIN, Njemačka ima jednu od najviših stopa zaposlenosti u Evropi, a velikim djelom za to može da zahvali ubrzanom zapošljavanju žena posljednjih 10 godina, piše Blumberg. Oko 73 odsto njemačkih žena radilo je u 2014., što je 10 odsto više nego 2005. godine. Sa 78 odsto zaposlenih žena starosti...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.