Kolina imenovan za predsednika sudijske komisije Fifa

Izvor: Sportske.net, 21.Jan.2017, 01:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolina imenovan za predsednika sudijske komisije Fifa

Nekadašnji sudija Pjerluidji Kolina imenovan je danas za predsednika sudijske komisije Svetske fudbalske federacije (Fifa), saopštio je danas Fudbalski savez Italije (FIGC).

Kolina, koje je i aktuelni šef za sudijenje Evropske fudbalske unije (Uefa), na novoj funkciji u Fifi zameniće Španca Anhela Mariju Viljara Ljonu, navodi FIGC u saopštenju.

Sudijska komisija Svetske fudbalske federacije "primenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i tumači pravila" fudbala, može i da predloži potrebne izmene pravila Izvršnom odboru te organizacije, a takodje i delegira arbitre za utakmice u organizaciji svetske kuće fudbala.

Kolina (56) je dugo smatran jednim od najboljih sudija na svetu. On je sudijsku karijeru okončao 2005. godine, a najveći uspeh u karijeri mu je deljenje pravde u finalu Svetskog prvenstva 2002. godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.