Koliko je građana napustilo sever Crne Gore?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko je građana napustilo sever Crne Gore?

Socijaldemokratska partija (SDP), članica crnogorske vladajuće koalicije, zatražila je danas od Vlade Crne Gore da hitno javnosti saopšti koliko je građana u poslednje vreme napustilo sever zemlje i otišlo u države Evropske unije (EU), kao i to šta izvršna vlast radi da zaustavi tu pojavu.

Povodom u poslednja dva meseca pojačanog talasa iseljavanja sa severa Crne Gore, reagovao je poslanik SDP-a Damir Šehović koji traži od vlade da obelodani koliko je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građana otišlo sa severa Crne Gore od početka godine i najavio da će u skupštini inicirati raspravu o tom "problemu".

Prema podacima lokalnih nevladinih organizacija sa severa Crne Gore, iz Bijelog Polja, Berana i Rožaja je od početka godine otišlo 3.500 ljudi, koji su zbog ekonomskog razloga privremeno utočište našli uglavnom u Nemačkoj.

Mediji su ove navode potvrdili svedočenjima ljudi koji napuštaju sever zemlje, kao i priznanjima članova porodica onih koji su otišli, dok se nadležni državni organi do sada nisu oglašavali povodom pojačanog iseljavanja sa siromašnijeg severa zemlje.

Zbog pojačanog iseljavanja uvedene su i vanredne autobuske linije vikendom.

Poslanik SDP-a je naveo da bi skupštinska rasprava o ovom problemu trebalo da rezultira konkretnim merama države i opština u "sprečavanju masovnog iseljavanja”.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

CG: Iseljavanje zabrinjava vlast

Izvor: B92, 05.Maj.2015

Članica crnogorske vladajuće koalicije, SDP Ranka Krivokapića, zatražila je od vlade da počne da se bavi masovnim iseljavanjem građana sa severa države...Podržava je i opozicija, dok premijer Milo Đukanović kaže da ne postoji podatak koji pokazuje da je taj problem uznemirujući, ali da će...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.