Koliko bi EU koštalo ponovno uvođenje graničnih kontrola?

Izvor: N1 televizija, 03.Maj.2016, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko bi EU koštalo ponovno uvođenje graničnih kontrola?

Evropska komisija procenjuje da bi ponovno uvođenje stalnih kontrola na granicama unutar evropske bezvizne zone moglo da košta do 18 milijardi evra godišnje.

Neke države EU, uključujući Nemačku, priremeno su pojačale granične kontrole zbog velikog priliva izbeglica i migranata koji u toj zemlji traže azil, bežeći od rata i siromaštva.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />EK je saopštila da bi direktni troškovi uvođenja bilo kakve trajne kontrole bilo između pet i 18 miliardi evra na godišnjem nivou.

U saopštenju se navodi da bi to uticalo na poskupljenje drumskog saobraćaja, na odlaganje i kontrolu više od milijaradu prekograničnih putovanja svake godine, kao i na administrativne i carinske troškove.

Procena troškova nije obuhvatila uticaj na turizam, obim trgovine, promene u proizvodnim lancima i moguće slabljenje zajedničkog viznog sistema u EU.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

EK: Stalne granične kontrole koštale bi milijarde dolra godišnje

Izvor: Večernje novosti, 03.Maj.2016

Evropska komisija procenjuje da bi ponovno uvođenje stalnih kontrola na granicama unutar evropske bezvizne zone moglo da košta do 18 milijardi evra godišnje Evropska komisija procenjuje da bi ponovno uvođenje stalnih kontrola na granicama unutar evropske bezvizne zone moglo...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.