Ko je najgojazniji, a ko najmršaviji u Evropi?

Izvor: Radio 021, 21.Okt.2016, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je najgojazniji, a ko najmršaviji u Evropi?

Svaka šesta osoba u Evropskoj uniji je gojazna, što iznosi 15,9 odsto populacije Starog kontinenta.

S 26 odsto gojaznog stanovništva, Maltežani su proporcionalno najgojaznija nacija u Evropskoj uniji, navodi se u podacima evropske statističke agencije Evrostat.

Rezultati su takođe pokazali da najmanje razloga za brigu imaju Rumuni - gojazno je 9,4 odsto nacije.

Istraživači su otkrili i da, što je starija starosna grupa, to je procenat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << gojaznih veći. Izuzetak čini jedino grupa osoba starijih od 75 godina. Samo 5,7 odsto osoba do 24. godine je gojazno, u poređenju s 22,1 odsto u starosnoj grupi od 65 do 74 godine.

Postoji takođe i jasna veza između obrazovanja i gojaznosti. Među niskoobrazovanima procenat gojaznih iznosi 19,9, a među visokoobrazovanima 11,5 odsto.

Autor: agencije
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.