Ketrin Ešton se sprema za Beograd

Izvor: Blic, 21.Apr.2014, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ketrin Ešton se sprema za Beograd

Brisel - Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton posetiće Beograd krajem meseca, odmah nakon što bude formirana nova srpska vlada, najavljeno je iz Brisela.

Funkcioner Evropske komisije koji je želeo da ostane anoniman rekao je za Tanjug da je najverovatniji datum posete 28. april, s obzirom na to da bi do tada novi sastav vlade trebalo da bude potvrdjen u Narodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << skupštini.

Ešton će u Beogradu razgovarati sa budućim premijerom Aleksandrom Vučićem i ostalim clanovima Vlade o procesu evrointegracija, nastavku dijaloga Beograda i Prištine i normalizaciji odnosa, kao i o primeni Briselskog sporazuma iz aprila prošle godine.

Poslednja, 23. runda briselskog dijaloga u kojoj su učestvovali sad već bivši predsednik vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači održana je 31. marta i tom prilikom je postignut načelni sporazum o pravosudnom sistemu u severnom delu Kosova.

Kako je Dačić ranije najavio, sastav novog beogradskog tima za dijalog odrediće Vučić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ketrin Ešton se sprema za Beograd

Izvor: B92, 21.Apr.2014

Beograd -- Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton posetiće Beograd krajem meseca, odmah nakon što bude formirana nova srpska vlada, najavljeno je iz Brisela...Funkcioner Evropske komisije koji je želeo da ostane anoniman rekao je za Tanjug da je najverovatniji datum posete 28. april, s obzirom da bi...

Nastavak na B92...

Eštonova se sprema za Beograd

Izvor: RTS, 21.Apr.2014

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton posetiće Beograd krajem meseca, odmah nakon što bude formirana nova srpska vlada, najavljeno je iz Brisela. ..Funkcioner Evropske komisije koji je želeo da ostane anoniman, rekao je za Tanjug da je najverovatniji datum...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.