Kameron za ostanak Britanije u reformisanoj EU

Izvor: Blic, 30.Sep.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron za ostanak Britanije u reformisanoj EU

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je danas da mu srce neće pući ako njegova zemlja napusti Evropsku uniju i dodao da je za ostanak Britanije u reformisanoj EU nakon novog dogovora sa Briselom.

Kameron je obećao da će sa Briselom ponovo pregovarati o članstvu u EU pre nego što Britancima ponudi referendum o ostanku u EU do 2017. godine, podsetio je Rojters.

Britanska agencija je prenela i da se Kameron nalazi pod pritiskom Nezavisne partije (UKIP) >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja je protiv EU i nekih parlamentarnih poslanika koji traže od njega da pooštri retoriku prema Evropi.

Na pitanje da prokomentariše svoju izjavu koju je ranije ovog meseca dao da će mu srce pući ako Škotska napusti Ujedinjeno Kraljevstvo, Kameron je rekao:"Moja osećanja su hiljadu puta jača prema našem Ujedinjenom kraljevstvu nego prema EU".

Na pitanje novinara Bi-Bi-Si-ja da li bi mu puklo srce kada bi Britanija izašla (egzit) iz EU (Brekzit), Kameron je rekao da se tu radi o pragmatizmu i o tome šta je najbolje za Ujedinjeno Kraljevstvo.

Britanski odnosi sa EU ne funkcionišu najbolje, rekao je on i dodao da ne bi dovodio u pitanje ostanak u EU da to nije u nacionalnom interesu.

"U svakom slučaju, najbolja varijanta za Britaniju bila bi da reformiše odnose sa EU i ostane član", zaključio je on.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.