Kameron:Nećemo pokrenuti pitanje izlaska iz EU, za sada...

Izvor: B92, 27.Jun.2016, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron:Nećemo pokrenuti pitanje izlaska iz EU, za sada...

London -- Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je u prvom obraćanju parlamentu posle referenduma da London “za sada“ neće formalno tražiti istupanje iz Evropske unije.

On je dodao da rezultati referenduma, na kom su se Britanci izjasnili za nezavisnost od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropske unije, nisu ishod koji je najbolji za Veliku Britaniju.

Ipak, on je naveo da ne može da postoji sumnja u rezultate.

“Ostajem pri svojim upozorenjima koja se tiču rizika od napuštanja Evropske unije, ali odluka građana mora da bude poštovana na najbolji mogući način, a proces primene odluke mora odmah da počne“, dodao je Kameron.

Premijer Britanije je dodao da postoji fundamentalna odgovornost da se zemlja ujedini, kao i da se treba odupreti govoru mržnje, koji je poslednjih dana upućen migrantima i strancima u Britaniji.

“Britanija napušta Evropsku uniju, ali mi ne smemo da okrenemo leđa Evropi ili ostatku sveta. Pregovori će tražiti jaku, odlučnu i posvećenu politiku“, istakao je Kameron.

Prema njegovim rečima, on nije lako doneo odluku o napuštanju premijerskog mesta, ali je dodao i da je to uradio u nacionalnom interesu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEJVID KAMERON: Za sada nećemo pokrenuti postupak izlaska iz EU!

Izvor: Kurir, 27.Jun.2016

...Time su potvrđene navode pojedinih zvaničnika u EU da Kameron neće "aktivirati" član 50 Lisabonskog sporazuma.."Ključni pregovori će sačekati novog premijera", rekao je Kameron u parlamentu..Naime, član 50 Lisabonskog sporazuma o istupanju iz članstva Evropske unije (EU) treba da se primeni...

Nastavak na Kurir...

SAMIT U BRISELU Prvi susret Kamerona i lidera EU posle Bregzita

Izvor: Blic, 28.Jun.2016, 09:55

Britanski premijer Dejvid Kameron sastaće se danas prvi put sa liderima EU od kada je njegova zemlja na referendumu izglasala istupanje iz Unije...Kameron će na samitu u Briselu voditi razgovore o posledicama referendumskog rezultata i narednim koracima...Britanski premijer će imati radnu večeru...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.