Kameron: Izlazak iz EU bi doveo do decenije neizvesnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2016, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron: Izlazak iz EU bi doveo do decenije neizvesnosti

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da bi izlazak Velike Britanije iz EU doveo do "decenije neizvesnosti", pošto bi onda morala da pregovara s drugim evropskim zemljama o novim trgovinskim sporazumima.

Kameron je danas na odboru u parlamentu rekao da zagovornici izlaska iz Evropske unije nisu razmisli o svim posledicama izlaska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na privredu budući da trgovina s članicama EU čini 40 odsto spoljne trgovine Velike Britanije.

Pristalice izlaska Velike Britanije iz EU kažu da bi London brzo mogao da dođe do novih trgovinskih aranžmana po modelu Kanada-EU.

Kameron je rekao da je za trgovinski sporazum EU-Kanada bilo potrebno sedam godina pregovaranja a da još nije stupio na snagu.

"To je dobar sporazum za Kanadu, hiljadu kilometara udaljenu od evropskog kontinenta. To nije dobar sporazum za Veliku Britaniju", rekao je Kameron.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kameron: Izlazak iz EU bi doveo do decenije neizvesnosti

Izvor: Večernje novosti, 04.Maj.2016

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da bi izlazak Velike Britanije iz EU doveo do "decenije neizvesnosti", pošto bi onda morala da pregovara s drugim evropskim zemljama o novim trgovinskim sporazumima Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da bi izlazak Velike...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.