Izvor: Politika, 02.Sep.2012, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će Vojvodina biti predstavljena u Briselu

Posle odluke Ustavnog suda pokrajinsko predstavništvo u EU moglo bi biti preimenovano u kancelariju, a ima predloga i da se za te poslove zaduži lobistička ili pi-ar agencija, pa čak i advokatska kancelarija

Iako je odluka Ustavnog suda Srbije da je vojvođansko predstavništvo u Briselu neustavno u prvi mah izazvala buru negodovanja u Vojvodini, izgleda da će se ona ubrzo stišati. Najave koje dolaze iz Novog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Sada i izjave najodgovornijih za evropske integracije u Beogradu upućuju na zaključak da će biti pronađeno nekakvo rešenje za vojvođansku kancelariju u sedištu EU.

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine, izjavio je da je pokrajinska vlast počela pripremu predloga za prevazilaženje situacije nastale posle odluke Ustavnog suda Srbije, koji će biti predočen Vladi Srbije. Ocenjujući da više nije sporno to što ona postoji, nego njen naziv, Pastor je rekao: „Pa, dobro, preimenovaćemo je”.

Prethodno su i Suzana Grubješić, potpredsednica vlade Srbije zadužena za evropske integracije, i Milan Pajević, direktor Kancelarije za evropske integracije, kazali da Vojvodina treba i dalje da bude predstavljena u Briselu. „Potrebno je samo da se formulacija ’predstavništvo’ u Zakonu o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine promeni u ’kancelarija’. Takvo rešenje bilo bi na liniji obrazloženja odluke Ustavnog suda”, rekla je Grubješićeva. A Pajević je izjavio da „postoje razne mogućnosti da Vojvodina bude predstavljena u Briselu”, te da je „to nedvosmisleno u skladu sa interesima Vojvodine i sa interesima ostatka Srbije”.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 3. septembra. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

Biljana Čpajak

objavljeno: 03.09.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako Vojvodina ipak da ode u Brisel

Izvor: B92, 03.Sep.2012, 09:08

Beograd -- Vojvodina, i pored odluke Ustavnog suda, mogla bi za predstavljanje u Briselu da zaduži lobističku, PR, ili advokatsku kancelariju...Iako je odluka Ustavnog suda Srbije da je vojvođansko predstavništvo u Briselu neustavno u prvi mah izazvala buru negodovanja u Vojvodini, izgleda da će...

Nastavak na B92...

Kakvo će biti predstavljanje Vojvodine u Briselu

Izvor: GdeInvestirati.com, 04.Sep.2012, 11:34

Posle odluke Ustavnog suda pokrajinsko predstavništvo u EU moglo bi biti preimenovano u kancelariju, a ima predloga i da se za te poslove zaduži lobistička ili pi-ar agencija, pa čak i advokatska kancelarija Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.