Kad se digne kuka i motika: Traktorima blokirano sedište EU

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2014, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad se digne kuka i motika: Traktorima blokirano sedište EU

Oko 1.000 demonstranata protiv mera štednje i Sporazuma o slobodnoj trgovini između EU i SAD opkoliko je danas glavne zgrade u centralnom delu Brisela, a policija je zatvorila okolne saobraćajnice.

Protesti, na kojima su se zajedno okupili poljoprivrednici na traktorima i razne grupacije za zaštitu ekologije, trebalo je da se podudare sa samitom EU, ali je on okončan kasno sinoć.

Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << AFP navodi da su demonstranti nedaleko od sedišta Evropske komisije palili lutke sa likovima lidera EU.

Policija je opkolila sedište EU u oblasti Šuman, u Briselu, što je izazvalo saobraćajni haos u jednom od najpromjetnijih delova belgijske prestonice.

"Srećan Božić i štednja", piše na jednom od transparenata postavljenih ispred nove zgrade Evropskog saveta.

Belgijska novinska agencija "Belga" navodi da je bilo oko 1.000 demonstranta i oko 30 traktora širom grada.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.