KM: Park Mira pešačka zona?

Izvor: B92, 25.Apr.2015, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KM: Park Mira pešačka zona?

Beograd i Priština mogli bi da postignu dogovor o Parku mira u Kosovskoj Mitrovici,a jedno od mogućih kompromisnih rešenja je da se most pretvori u pešačku zonu

Naša strana spremna je da napravi ustupak i ukloni žardinjere, ali zbog bezbednosnih razloga, posebno incidenata koji su učestali u poslednje vreme, ne pristaje da se most otvori za saobraćaj. Ti argumenti izneti su i na poslednjoj rundi dijaloga u Briselu i zvaničnici EU pokazali su razumevanje za stavove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije, prenose "Večernje Novosti".

Šefica tehničkog tima Pristine za pregovore sa Beogradom Edita Tahiri poručila je da je na nedavnom sastanku dveju delegacija u Briselu došlo do približavanja stavova srpske i kosovske strane o Parku mira i da bi u maju mogao biti potpisan sporazum.

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić za "Novosti" tvrdi da još ništa konkretno nije dogovoreno i da neće biti potpisivanja bilo kakvog sporazuma sve do pronalaženja kompromisnog rešenja za obe strane.

"O Parku mira dogovor treba da postignu gradonačelnici severnog i juznog dela grada, odnosno Agim Bahtiri i ja. Insistiraćemo na rešenju koje bi zadovoljilo građane u svim delovima Kosovske Mitrovice i koje će voditi ka stalilizaciji situacije, a ne do neprestanih tenzija", rekao je on.

Rakić je uveren da je uprkos oprečnim stavovima oko Parka mira dogovor ne samo neopohodan već i da je mogće iznalaženje odgovarajućeg rešenja.

On podseća da je Park mira zamenio barikade koje su Srbi iz severnog dela grada postavili strahujući za svoju bezbednost.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.