KG: Trojica naoružanih još u zgradi, ništa do zore?

Izvor: B92, 11.Jul.2017, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KG: Trojica naoružanih još u zgradi, ništa do zore?

Trojica mladića zatvorili su se u podrumu zgrade u Ulici Svetozara Markovića 101 u Kragujevcu, a kod sebe imaju bombe i jednu automatsku pušku, saopštio je MUP.

Pregovori traju satima, a reporterka B92 navodi da se od policije može nezvanično čuti da ništa ne može da se uradi do zore.

MUP je u saopštenju naveo da je za jednim od zabarikadiranih mladića raspisana poternica zbog sumnje da je izvršio ubistvo u pokušaju 2014. godine.

Tridesetšestogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mladić za kojim je raspisana poternica obavestio je Policijsku upravu u Kragujevcu da želi da se preda, međutim, nakon toga je odustao i sa jednim osamnaestogodišnjakom i još jednim maloletnim mladićem koji su se, po svemu sudeći, solidarisali sa njim, zatvorio se u podrumu zgrade i ne želi da se preda.

Pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu i kraljevačkog odreda Žandarmerije nalaze se na mestu zbivanja i trenutno pregovaraju sa mladićima, kako bi se bezbedno predali.

Trojica muškaraca obavestila su policiju u Kragujevcu da se nalaze u podrumu zgrade u naselju Bubanj i da imaju oružje, ali nisu izneli nikakve zahteve, rekao je portparol policijske uprave u Kragujevcu Slobodan Lazarević.

On je agenciji Beta rekao da je jedan od trojice muškaraca pozvao policiju, rekao da imaju oružje i da su u podrumu zgrade u blizini gradskog Varoškog groblja.

Jedan od naoružanih muškaraca je stanar zgrade u kojoj se nalaze.

Agencija Beta navodi da u prizemlju zgrade nema nikoga, a da su stanari okolnih zgrada još u ranim večernjim časovima zamoljeni da uđu u svoje stanove.

Policija je zamolila stanare okolnih zgrada da uđu u svoje stanove, a medijske ekipe da se udalje od zgrade u kojoj su naoružani muškarci.

Prema nezvaničnim informacijama, slučaj traje od 13 sati, a u policiji je rečeno da "poduže traje".

Zgradu u kojoj su naoružani muškarci obezbeđuju jake snage policije i žandarmerije.

Stanari obližnjih zgrada navode da su uznemireni.

"Gde su antiterorističke jedinice. Jedna baraba da uznemiri ovoliki narod...", navela je jedna stanarka obližnje zgrada i dodaje da se njena komšinica "tresla od straha".

B92 nezvanično saznaje da je jedan deo zgrade evakuisan, a da se preostali stanari pripremaju da napuste objekat.

Stanari zgrade u kojoj se dešava drama navode da ona traje od ranih jutarnjih časova, od kada su prisutna vatrogasna vozila, ekipe hitne pomoći, kao i jake snage policije, preneli su mediji.

"Kragujevačke novine" su prethodno prenele da se u podrumu nalaze naoružani napadači koji drže kao taoca mladića starog oko 20 godina.

Veliki broj pripadnika policije u borbenoj opremi, naoružanih automatskim puškama, nalazi se u tom delu grada.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMA U KRAGUJEVCU Otmičari naoružani do zuba zarobili mladića u podrumu zgrade

Izvor: Blic, 11.Jul.2017

U kragujevačkom naselju „Bubanj“, nedaleko od strogog centra grada, u toku je talačka kriza u zgradi u ulici Svetozara Markovića 101...Prema saznanjima do kojih su došli reporteri "Kragujevačkih novina", u podrumu zgrade u ulici Svetozara Markovića 101 prvog ulaza nalazi se zarobljen momak...

Nastavak na Blic...

Pregovori policije i tri naoružana muškarca u Kragujevcu

Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2017

Policija i dalje pregovara sa trojicom naoružanih muškaraca koji su se zatvorili u jedan podrum u zgradi u kragujevačkom naselju Bubanj. Policiji su se pridružili i pripadnici Žandarmerije...Trojica mladića, od kojih je za jednim raspisana poternica zbog sumnje da je izvršio ubistvo u pokušaju...

Nastavak na N1 televizija...

Opsadno stanje u Kragujevcu! Naoružani muškarci se zabarikadirali u podrumu zgrade! (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 11.Jul.2017

Trojica mladića, od kojih je za jednim raspisana poternica zbog sumnje da je izvršio ubistvo u pokušaju 2014. godine, zatvorili su se u podrumu zgrade u Ulici Svetozara Markovića 101 u Kragujevcu, a kod sebe imaju bombe i jednu automatsku pušku...Tridesetšestogodišnji mladić za kojim je raspisana...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.