KAKAV VI IMATE KOD KUĆE? EU od 1. septembra zabranjuje usisivače jače od 1.600 vati!

Izvor: Kurir, 21.Avg.2014, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKAV VI IMATE KOD KUĆE? EU od 1. septembra zabranjuje usisivače jače od 1.600 vati!

Evropska unija uz to po prvi put obvezuje da usisavači imaju energetske nalepnice, sa kategorijama energetske efikasnosti od A do G

Evropska unija najavljuje kako će od 1. septembra zabraniti proizvodnju i uvoz usisavača koji imaju motore jače od 1.600 vati. Cilj je, kako kažu, da se poveća ekološka prihvatljivost.

Ta odluka je, piše Dejli mejl, razljutila proizvođače. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Oni smatraju da slabi usisavači neće biti energetski efikasni, već će suprotno tome biti neefikasni u čišćenju. S time se slažu i ostali kritičari i dodaju kako će se usisavati duže i na taj načini trošiti jednaka količina energije.

Evropska unija uz to po prvi put obvezuje da usisavači imaju energetske nalepnice, sa kategorijama energetske efikasnosti od A do G. Naljepnice će pokazivati nivo potrošnje energije, kvalitet usisavanja i ispuštanja prašine. Testiranje se, međutim, ostavlja samim proizvođačima.

(Dnevnik.hr)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.