Junker: Pretnje koje Turska upućuje EU neće imati efekta

Izvor: Press, 26.Maj.2016, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker: Pretnje koje Turska upućuje EU neće imati efekta

Turska mora da ispoštuje svoju stranu sporazuma koji je postigla sa EU u cilju zaustavljanja priliva migranata, rekao je predsednik EK Žan-Klod Junker.
Foto:B92.net
On je poručio da pretnje koje Turska upućuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << EU neće imati efekta.
"Očekujemo da se Turska drži svojih obaveza - a pretnje nisu najbolji diolomatski instrument koji možete upotrebiti. Zato bi trebalo da prestane da ih koristi jer one neće imati nikakvog efekta", rekao je Junker novinarima u Ise-Šimi u Japanu na samitu G7, prenosi AFP.
Junker je istakao da Ankara mora da ublaži stroge zakone o antiterorizmu ukoliko želi da njenim građanima budu ukinute vize za putovanja u zemlje članice EU. 

Lideri EU traže da Turska ispoštuje 72 uslova za viznu liberalizaciju i da suzi svoju definiciju o teroru kako bi prestala da goni akademike i novinare zbog objavljivanja onoga što naziva "terorističkom propagandom". 

Ankara, s druge strane, odbija da to učini, ukazujući da je usred borbe protiv kurdskih ekstremista, navodi francuska agencija.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.