Joksimović: Vlada Srbije ima evrorealističan pristup

Izvor: Blic, 27.Maj.2015, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Vlada Srbije ima evrorealističan pristup

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je danas da je Vlada Srbije zauzela dobar, evrorealističan pristup, jer uvažava sve dobro što dolazi iz Evropske unije (EU).

“Srbija istovremeno kao zemlja kandidat za članstvo prati sve što se menja u Evropskoj uniji, posebno ono što se tiče novog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ekonomskog upravljanja”, kazala je ona na skupu u Beogradu o ekonomskom upravljanju u Evropi i procesu pristupanja EU.

Prema njenim rečima, ekonomsko upravljanje, koje se sprovodi u Srbiji ne predstavlja samo "stezanje kaiša", već je reč o strukturnim reformama čiji je cilj rast bruto domaćeg proizvoda.

Ona nije želela da govori o rokovima za pristupanje Srbije EU, podesćajući da je jedino izvesno da do kraja 2018. godine Srbija treba uskladi svoje zakonodavstvo sa evropskim.

"Sve ostalo je deo detaljnih pregovora, a na nama je da radimo dobro", rekla je ministarka.

Navela je i da je Srbija uspešno, za manje od dve godine, završila proces skrininga kada je reč o usklađivanju domaćeg ;zakonodavstva sa evropskim.

"Naša administracija je pokazala da je sposobna da se uskladi sa evropskim standardima i da imamo dobre administartivne kapacitete", kazala je Joksimovićeva.

Prema njenim rečima, cilj je da tokom pregovora o pristupanju Srbija pokuša da nađe najbolje rokove do kojih treba da uskladi sve oblasti sa pravilima EU.

Ministarka je poručila i da su ta pravila i rokovi najbolji korektiv za rad svake vlade.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.