Joksimović: Pregovori koji se odnose na skringe nisu usporeni

Izvor: Blic, 31.Jul.2014, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Pregovori koji se odnose na skringe nisu usporeni

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da ni na koji način nije usporen tehnički proces pregovora sa Evropskom Unijom, koji se odnosi na skrininge.

Joksimović je rekla da su za 14 poglavlja završeni i eksplanatorni i bilateralni skrininzi, da je Srbija dobila izveštaj za poglavlje 32 koje se tiče finansijske kontrole.

Ovih dana Srbija bi trebalo i formalno da dobije izveštaje za poglavlja 23 i 24, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja su politička poglavlja, a koja su uvek najzahtevnija, najavila je Joksimović i dodala da su za šest poglavlja završeni eksplanatorni skrininzi.

"Do kraja godine očekujemo da ćemo dobiti još izveštaje sa ovih skrininga koji su, dakle, završeni u oba procesa i eksplanatornom i bilateralnom", najavila je Joksimović.

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije je objasnila da skrining ne znači otvaranje poglavlja.

"Eksplanatorni skrining predstavlja objašnjenje šta jeste zajedničko postignuće EU, šta su to standardi EU. Sa druge strane, na bilateralnim skrinzima mi predstavljamo naš nivo zakonodavstva u određenoj oblasti", objasnila je Joksimović.

Prema njenim rečima, nakon toga sledi proces analize, dakle, koliko je usklađen zakonodavni okvir u Srbiji sa standardima i pravosuđem u EU.

Joksimović je ukazala da su neka poglavlja politička i da se jedno od njih odnosi na usklađivanje spoljne politike, a da je, na primer, poglavlje 27, koje se odnosi na zaštitu životne sredine, izvanredno zahtevno.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Joksimović: Pregovori koji se odnose na skrininge nisu usporeni

Izvor: Blic, 31.Jul.2014

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da ni na koji način nije usporen tehnički proces pregovora sa Evropskom Unijom, koji se odnosi na skrininge...Joksimović je rekla da su za 14 poglavlja završeni i eksplanatorni i bilateralni skrininzi,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.