JOŠ JEDNO PRODUŽENJE SANKCIJA EU RUSIJI U TOKU OVE GODINE: Ali, to će biti poslednji put?

Izvor: Telegraf.rs, 25.Maj.2016, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ JEDNO PRODUŽENJE SANKCIJA EU RUSIJI U TOKU OVE GODINE: Ali, to će biti poslednji put?

Evropska unija bi do kraja godine mogla delimično da ukine sankcije Rusiji, saznaje RIA Novosti iz neimenovanih izvora iz Brisela.

- Najverovatnije će EU produžiti sankcije Rusiji, ali će to ujedno biti i poslednji put, jer bi do kraja godine te ekonomske mere trebalo da budu ukinute - rekao je taj sagovornik.

On je takođe prokomentarisao izjavu ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << o tome da se Budimpešta protivi produžetku sankcija, rekavši da su nesuglasice o produžetku tih ekonomskih mera među članicama EU postale očigledne.

Istovremeno, on je precizirao da su Poljska, Švedska, Velika Britanija i zemlje Baltika i dalje pri čvrstom stavu da sankcije treba da ostanu na snazi.

Među onima koje su protiv sankcija, kako je rekao, su Mađarska, Kipar, Grčka, Italija i Slovačka, dok se za normalizaciju odnosa sa Rusijom zalaže Austrija.

(Telegraf.rs / Izvor: rs.sputniknews.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.