Izložba Evropske integracije u knjigama

Izvor: Akter, 06.Maj.2015, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Evropske integracije u knjigama"

Izložba "Evropske integracije u knjigama", na kojoj će biti prikazana izdanja kojima raspolaže Institut za međunarodnu politiku i privredu, biće otvorena sutra u tom Institutu povodom Dana Evrope.

Na izložbi će takođe biti prikazana izdanja koja je obezbedio EU info centar, a koja se odnose na funkcionisanje EU, njen istorijat, odnose Srbije i EU.

Biblioteka Instituta je istovremeno i Evropski dokumentacioni centar: osnovana kao depozitarna biblioteka Evropske zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 1968. godine, biblioteka je 1989. Prerasla u Evropski dokumentacioni centar (EDC).

EDC je otvoren za javnosti, omogućava rad svim zainteresovanim korisnicima u čitaonici ali i korišćenje elektronske baze podataka Evropske unije. Uz pomoć EDC izrađeno je više komparativnih studia domaćih propisa i pravnih standarda EU, monografije, doktorske teze, zbornici radova. Jedna od vrednih publikacija za sve koji se bave evropskim integracijama je i EUROVOC rečnik sa oko 6.650 pojmova i termina Evropske unije.

Među drugim vrednim izdanjima, EDC raspolaže svim Službenim glasnicima Evropske unije u elektronskom obliku, i štampanom obliku za izdanja do 2000. godine.

Svečanost posvećena otvaranju izložbe knjiga iz fonda biblioteke i Evropskog dokumentacionog centra Instituta, počinje u 11:30, u Maloj sali Instituta.

Izložbu će otvoriti državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Aleksandar Belić i direktor Instituta Branislav Đorđević. Izložba će biti otvorena do kraja maja.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.