Izložba EU i Srbija: 15 godina partnerstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2016, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba EU i Srbija: 15 godina partnerstva

Izložba fotografija EU i Srbija: 15 godina partnerstva otvorena je sinoć u Novom Sadu.

Luka Bjankoni, šef političkog sektora Delegacije EU u Srbiji, rekao je da je Evropska Unija najveći donator u Srbiji i da je u poslednjih 15 godina opredelila je više od tri milijarde evra bespovratne pomoći za projekte.

"Jubilej se obeležava kako bismo se podsetili zajedničkih rezultata, postignutih uspeha i značajnog partnerstva i prijateljstva, koje smo istovremenoi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradili", rekao je Bjankini otvarajući izložbu u klubu Fabrika Studentskog kulturnog centra, preneo je novosadski EU info point.

Izložba je organizovana u okviru filmskog festivala Cinema City a olujno nevreme sprečilo je organizatore (Delegacija EU u Srbiji, EU Info centar Beograd i EU Info point Novi Sad) da otvaranje upriliče u Limanskom parku.

Na 42 panoa postavljene su fotografije projekata koje Delegacija EU u Srbiji sprovodi u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije, ministarstvima i institucijama Vlade Srbije i AP Vojvodine, lokalnim samoupravama, organizacijama civilnog drustva, privrednicima i gradjanima.

Među projektima na fotografijama su značajni projekti EU iz Vojvodine, kao što su renovirana Sinagoga u Subotici, zgrade Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu, rekonstrukcija mosta Slobode, uspešne start ap kompanije koje posluju u tehnološkom parku u Vršcu, unapređenje eko-turističke ponude Sremskih Karlovaca, javni solarni punjač za mobilne uređaje u Novom Sadu...

Uspešne priče korisnika EU projekata u okviru Programa Kreativna Evropa sinoć su izneli predstavnici Galerije Matice Srpske, Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Sremske Mitrovice...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.