Iz fondova EU 230 miliona evra

Izvor: Akter, 28.Jul.2015, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz fondova EU 230 miliona evra

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas u Trsteniku da će Srbiji od sledeće godine na raspolaganju biti 230 miliona evra iz predpristupnih fondova Evropske unije za ruralni razvoj

Uz sredstva iz nacionalnog budžeta, kroz mere podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, od sledeće godine biće dostupan i IPARD program, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << će omogućiti poljoprivrednicima korišćenje predpristupnih fondova Evropske unije, rekla je Bogosavljević Bošković.

Ona je rekla da će politika rualnog razvoja u budućnosti značajno da doprinese unapređenju konkurentnosti domaće poljoprivredne proizvodnje, kao i pripremi prehrambeno

prerađivačkog sektora zahtevima i pravilima evropskog tržišta.

Bogosavljević Bošković je u Trsteniku sa šefom Sektora II operacija Delegacije EU Hoze Antonio Gomezom i menadžerom sektora za poljoprivredu i ruralni razvoj Delegacije EU

Majklom Bulenom obišla izvorište pijaće vode u mestu Grabovac i porodice Milanović i Prokić koje se bave plasteničkom proizvodnjom.

Porodice su plastenike dobile kroz program za pomoć područjima nastradalim u poplavama 2014. godine, koji je finansiran iz sredstava EU, FAO i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Program će se nastaviti do kraja 2015. godine, sa sredstvima od osam miliona evra, i korist će imati 25.000 gazdinstava u 30 opština.

Plastenike će dobiti 36 registrovanih gazdinstava, a takođe, sredstva će dodeljivana i uz novi projekat koji je vredan 1,5 milion evra, navodi se u saopštenju.

Bogosavljević Bošković je izrazila veliku zahvalnost Delegaciji EU i FAO, koji je do sada pomogao 1.100 poljoprivrednih gazdinstava nakon majskih poplava 2014. godine kroz donacije u poljoprivrednoj mehanizaciji i priključcima, sadnicama voća, semenskom materijalu, domaćim životinjama, hrani za životinje i đubrivu.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.