Iz IPA fondova oko 200 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2014, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz IPA fondova oko 200 miliona evra

Srbija preko IPA fondova EU za besplatnu finansijsku pomoć zemljama kandidatima može da očekuje godišnje oko 200 miliona evra, ali pod uslovom da imamo dobro urađene projekte, rekla je danas ministarka bez portfelja u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Joksimović je objasnila da je za 2014. godinu preko IPA fondova, gradovima i opštinama, na raspolaganju ukupno 180 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evra.

"Što se tiče IPA fondova, svake godine imamo oko 200 miliona evra. Ove godine, to je 180 miliona evra, ali dobar deo sredstava preusmerili smo za sanaciju poplava u Obrenovcu, Krupnju i ostalim područjima", rekla je Joksimovićka Tanjugu.

Napominjujući da je to iznos koji Srbiji svake godine stoji na raspolaganju, ona je istakla da smo ta sredstva, procentualno gledano, dobro iskoristili.

"Međutim, kada pogledate strukturu iskorišćenih sredstava, moglo je biti bolje. Mislim da sredstva nismo dovoljno koristili za neke infrastrukturne projekte, koji su važni za lokalne samouprave, jer nismo bili pripremljeni", objasnila je Joksimovićka, naglašavajući da ima spremnih i manje spremnih opština.

Lokalne samouprave zato, kako je ukazala, moraju da jačaju i da se pripremaju, jer od ove godine prvi put smo u situaciji da IPA fondove koristimo decentralizovano.

"Do sada je EU, koja odobrava sredstva, bila i ta koja sprovodi ceo postupak i preko koje sredstva idu. Od ove godine, taj novac će ući u naš budžet i mi ćemo biti odgovorni za trošenje, za reviziju i nadgledanje tih sredstava", rekla je ministarka.

Joksimovićka je danas u Vladičinom Hanu posetila Centar za razmenu informacija o prekograničnoj ekonomskoj saradnji – Conečtion, koji je izgrađen novcem iz evropskih fondova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iz IPA fondova oko 200 miliona evra, ali za dobre projekte

Izvor: Studio B, 22.Sep.2014

Srbija preko IPA fondova EU za besplatnu finansijsku pomoć zemljama kandidatima može da očekuje godišnje oko 200 miliona evra, ali pod uslovom da imamo dobro urađene projekte...To je kazala ministarka bez portfelja u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović. Ona je objasnila...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.