Italijanski ministar: Srbiju nagraditi za hrabrost

Izvor: Vesti-online.com, 31.Mar.2015, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski ministar: Srbiju nagraditi za hrabrost

Italijanski ministar spoljnih poslova Paolo Đentiloni izjavio je da treba nagraditi hrabrost i odlučnost Srbije zbog sprovođenja delikatnih reformi koje od nje traži Evropska unija.

Đentiloni je u intervjuu Politici rekao da Italija sve vreme zagovara brzo otvaranje prvog pregovaračkog poglavlja i da se "moraju prevazići sumnje onih evropskih zemalja koje ih još imaju".

Uoči posete Beogradu, Đentiloni je kazao da, uprkos dobroj volji pojedinih članica >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da vide Srbiju u EU, nema mnogo prečica od kandidature, statusa dodeljenog Srbiji pre tri godine, do ulaska u Uniju. On je naveo da će srpskim zvaničnicima ponovo preneti čvrstu podršku Italije Srbiji na njenom evropskom putu.

- Italija nikada nije izneverila Srbiju u podršci njenoj punoj integraciji u EU i nikada je neće izneveriti, kao ni ostale zemlje zapadnog Balkana - naglasio je Đentiloni, dodajući da za Italiju EU neće biti kompletna sve dok ne dođe do pune integracije balkanskog regiona.

- U susretu sa predstavnicima srpskih vlasti, a imajući u vidu i skori međudržavni samit i posetu predsednika Italije Serđa Matarele, svakako ću podsetiti i na jaku osnovu naših veza - Italija nije samo neprikosnoveni oslonac vlastima u Beogradu, već i najvažniji investitor i trgovinski partner Srbije - poručio je italijanski šef diplomatije.

Đentiloni će se danas sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem. Učestvovaće i na panel diskusiji "Kako zaustaviti plimu radikalizacije: da li je sveobuhvatan odgovor moguć?", koju organizuje Beogradski fond za političku izuzetnost.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.