Italijanski admiral: Više brodova da patrolira Mediteranom

Izvor: Blic, 28.Avg.2015, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski admiral: Više brodova da patrolira Mediteranom

Evropska unija bi trebalo da poveća broj brodova koji patroliraju Mediteranom, kao i da počne da traži i preusmerava brodove za koje sumnja da švercuju migrante, rekao je u četvrtak visoki italijanski vojni zvaničnik Enriko Kredendino.

Kredendino se nalazi na čelu vojne operacije EU, pokrenute u junu, čiji je fokus na prikupljanju obaveštajnih podataka o aktivnostima švercera koji organizuju prevoz migranata, prenosi Rojters.

Admiral Kredendino >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je predložio da se te operacije pojačaju, prenela je savetnica visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Federike Mogerini, Sabrina Belozi.

Na osnovu toga, operacijom bi bilo omogućeno vojnim zvaničnicima EU da pretražuju i preusmeravaju brodove za koje se posumnja da u međunarodnim vodama švercuju migrante.

Za sada međutim, oni ne bi smeli da uđu u libijske teritorijalne vode, za šta bi im bila potrebna dozvola UN ili libijskih vlasti, navodi Rojters.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.