Italija će podržati otvaranje pregovora sa EU

Izvor: RTS, 31.Mar.2015, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija će podržati otvaranje pregovora sa EU

Premijer Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Italije Paolo Đentiloni konstastovali su da dve zemlje imaju odlične političke odnose čime doprinose redovni susreti zvaničnika. Gost iz Italije najavio da će njegova vlada podržati skoro otvaraje pregovaračkih poglavlja, saopšteno je iz vladine Kancelarije za medije po završetku susreta.
Srbija će nastaviti da bude stub stabilnosti u regionu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poručio je premijer Vučić.

Dobrim odnosima doprinosi i zajednička sednica vlada, koja će po četvrti put uskoro biti održana u Beogradu, dodaje se u saopštenju.
"To je dobra osnova za dalje unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmene, koja je prošle godine iznosila 3,6 milijardi evra", rekao je srpski premijer i naglasio da očekuje nove italijanske investicije, posebno u oblasti poljoprivede i prehrambene industrije.
Šef italijanske diplomatije Đentiloni istakao je da će učešće na svetskoj izložbi EKSPO 2015. u Milanu biti dobra prilika da se Srbija predstavi u Italiji na najbolji način.
On je rekao da je Srbija politički i ekonomski stabilna zemlja, koja doprinosi i stabilnosti celog regiona.
"Italija poštuje sve što radi vlada premijera Aleksandra Vučića sprovođenjem ekonomskih reformi", rekao je Đentiloni i dodao da će italijanska vlada podržati skoro otvaranje pregovaračkih poglavlja u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.
Predsednik srpske vlade zahvalio je Italiji na podršci evropskim integracijama Srbije, što je spoljno-politički prioritet zemlje.
"Srbija će nastaviti da bude stub stabilnosti u regionu unapređenjem odnosa sa susednim zemljama, što će doprineti i ekonomskom razvoju Zapadnog Balkana", zaključio je premijer Vučić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić i Đentiloni: Dobri politički odnosi

Izvor: Blic, 31.Mar.2015

Premijer Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Italije Paolo Đentiloni konstatovali su danas da Srbija i Italija imaju odlične političke odnose, čemu doprinose redovni susreti zvaničnika dveju zemalja, saopštila je Vlada Srbije...U saopštenju se navodi da će u Beogradu uskoro biti održana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.