Italija: Referendum o ustavnoj reformi

Izvor: VOA, 04.Dec.2016, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Referendum o ustavnoj reformi

Italijani danas glasaju na referendumu o ustavnim promenama koje bi mogle da ukažu na obim osećanja italijanskih birača protiv EU. Biračka mesta su otvorena u sedam po lokalnom vremenu i treba da budu zatvorena šesnaest sati kasnije. Oko 51 miilon birača ima pravo glasa i puni rezultati se očekuju u ponedeljak u ranim jutarnjim satima. Birači će odlučiti da li da odobre predlog pro-evropski orijentisanog premijera Matea Rencija da se povećaju njegova ovlašćenja kako bi mogao da sprovede oštre ekonomske reforme, koje će, kako tvrdi vlada, doneti političku stabilnost u Italiji. Medjutim, gotovo sve ankete o javnom mnjenju tokom protekla dva meseca sugerišu da će Renci biti poražen. On je obećao da će podneti ostavku ukoliko referndum ne uspe.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Na referendumu glasalo 60 odsto glasača

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2016

RIM- Blizu 60 odsto ljudi sa pravom glasa izjasnilo se do večeras na referendumu o ustavnim reformama u Italiji, što će odrediti političku budućnost premijera Matea Rencija...Finansijska tržišta i evropski političari strahuju da bi pobjeda opcije "Ne" mogla dovesti do političke nestabilnosti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.