Istraga protiv Martina Šulca?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2017, 05:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv Martina Šulca?

Kancelarija Evropske unije za prevare (OLAF) mogla bi da pokrene istragu protiv Martina Šulca zbog sumnji da je kao predsednik Evropskog parlamenta omogućio povlastice svojim saradnicima.

Šulc, glavni protivkandidat nemačke kancelarke Angele Merkel na izborima u junu, zalagao se za upitne bonuse i napredovanja dok je bio predsednik parlamenta EU od 2012. godine do početka ove godine, prenose mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Nemački časopis Špigl piše da je Šulc tražio povlašćene uslove za svog bliskog saradnika Markusa Engelsa koji je trenutno šef njegove kampanje.

U avgustu 2015. godine Šulc je navodno pokušao da pomogne i drugim saradnicima da dobiju različite beneficije, navodi list.

Evropska kancelarija za prevare (OLAF) objavila je da će istražiti te informacije i odlučiti o eventualnom pokretanju istrage.

Prema anketi objavljenoj u nedelju, nemačke socijaldemokrate (SPD) pretekle su po popularnosti demohrišćane kancelarke Merkel (CDU/CSU) prvi put od 2006. godine.

Šulc, bivši prodavac knjiga koji nije završio srednju školu, revitalizirao je SPD svojim iskrenim nastupima, prenose mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.