Izvor: Nezavisne Novine, 27.Sep.2016, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamizam u EU dolazi preko Bosne i Hercegovine

BEČ - Ministarstvo odbrane Austrije upozorava da zapadni Balkan predstavlja područje za regrutaciju i logističke baze za džihadiste u Evropi.

U izvještaju o "aktuelnom bezbjednosnom stanju" od 14. septembra, analitičari Ministarstva odbrane prikazuju zabrinjavajuću sliku, posebno kada je riječ o stanju u Bosni i Hercegovini.

"Problem islamizma na zapadnom Balkanu reflektuje se, na osnovu umreženosti preko dijaspore, na prostor >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << EU", ukazuje Ministarstvo.

Dok je na Kosovu usljed hapšenja salafističkih vođa zabilježeno smanjenje aktivnosti, u Bosni i Hercegovini raste opasnost od terorističkih napada, dodaje se u izvještaju koji je objavio bečki dnevnik "Hojte".Osobe iz islamističkog spektra, prema Ministarstvu, osnivanju prije svega u Bosni islamističke centre i mjesta.

Sa rastućim pritiskom na Islamsku državu u Siriji i Iraku raste i vjerovatnoća od terorističkih napada od strane simpatizera te terorističke organizacije kako na zapadnom Balkanu tako i u cijeloj EU, upozoravaju analitičari Ministarstva odbrane Austrije, koji se u međunarodnim krugovima posebno cijene.

Inače Austrije je na zapadnom Balkanu prisutna se skoro 800 vojnika - 325 u misiji EUFOR u Bosni i Hercegovini i 465 u misiji Kfor na Kosovu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beč: Zapadni Balkan baza za džihadiste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2016

Ministarstvo odbrane Austrije upozorava da zapadni Balkan predstavlja područje za regrutaciju i logističke baze za džihadiste u Evropi...U izveštaju o "aktuelnom bezbednosnom stanju" od 14. septembra, analitičari Ministarstva odbrane prikazuju zabrinjavajuću sliku, posebno kada je reč o stanju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.