Irska prva u EU uvodi unificirane paklice cigareta

Izvor: Blic, 27.Feb.2015, 02:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irska prva u EU uvodi unificirane paklice cigareta

Irska je postala prva zemlja u Evropskoj uniji koja je usvojila zakon o uvođenju unificiranih, neutralnih paklica za sve brendove cigareta.

Prema najnovijim propisima, sve vrste reklama, uključujući logo i boje biće zabranjene, dok će sve paklice cigareta imati univerzalan, neutralan izgled sa zdravstvenim upozorenjem, prenosi agencija Frans pres.

"Stvaramo zakon koji će biti istorijski i od stvarnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << značaja za oblast javnog zdravlja. Na ivici smo da postanemo prva zemlja u Evropskoj uniji koja je usvojila zakon o univerzalnim paklicama i da postanemo tek druga zemlja u svetu koja je usvojila ovaj zakon", izjavio je irski ministar za pitanja dece i mladih, Džejms Rajli u parlamentu.

Ovaj zakon naišao je na podršku svih stranaka i usvojen je bez glasanja, a posle ovog koraka biće upućen predsedniku na potpisivanje, iako će njegova puna primena uslediti tek od maja 2017. godina, kada sve postojeće paklice cigareta moraju biti uklonjene iz prodaje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.