Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jul.2016, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska na čelu EU u prvoj polovini 2020.

BRISEL - Hrvatska će predsjedavati Evropskom unijom (EU) u prvoj polovini 2020. godine, odlučio je u Savjet EU.

Hrvatska je uskočila umjesto Finske pošto se redoslijed predsjedavanja pomjerio za šest mjeseci unaprijed jer je nakon referendumske odluke o izlasku Velike Britanije iz EU, vlada u Londonu odustala od predsjedavanja Unijom u drugoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << polovini 2017. godine.

Sada je odlučeno da će umjesto Britanije u drugoj polovini sljedeće godine predsjedavati Estonija, čije je predsjedništvo ranije bilo predviđeno za prvu polovinu 2018.

Nakon Estonije predsjedaće Bugarska u prvoj polovini 2018, zatim Austrija u drugoj polovini te godine, a Rumunija i Finska predsjedaće tokom 2019. godine.

(Hina)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.