Han: Đukanović i dalje da podstiče CG ka EU

Izvor: B92, 28.Okt.2016, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Đukanović i dalje da podstiče CG ka EU

Podgorica -- Komesar za susedku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han izrazio je poštovanje prema odluci premijera Mila Đukanovića da ne bude mandatar.

Han je izrazio nadu da će nastaviti da sarađuju, i zatražio od njega da nastavi da podstiče Crnu Goru u procesu pristupanja EU.

Kako je saopšteno iz crnogorske Vlade, Đukanović je večeras imao “veoma konstruktivan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << telefonski razgovor” s Hanom, prenosi RTCG.

Komesar je tom prilikom ponovio čestitke premijeru na izbornoj pobedi, i naglasio važnost koalicionih razgovora za brzo formiranje nove Vlade. Han je izrazio poštovanje prema odluci Đukanovića da ne bude mandatar, ali i nadu da će nastaviti da sarađuju, i zatražio od njega da nastavi da podstiče Crnu Goru u procesu pristupanja EU", navodi se u saopštenju.

U saopštenje se dodaje da je Han posebno istakao značaj dalje reforme u poglavljima 23. i 24, odnosno kredibilan bilans rezultata implementacije, što je od vitalnog značaja za dalji progres zemlje u pregovaračkom procesu, i za jačanje neophodne podrške zemalja članica EU.

"Komesar Han je izrazio puno uverenje da će Crna Gora nastaviti da prati svoj strateški izbor, i da će napraviti dalje iskorake na evroatlantskom putu”, navodi se u saopštenju.

Đukanović je, kako dodaju, zahvalio na čestitkama, uz ocenu da je izborna utakmica bila veoma teška, ali da nakon “te vredne pobede” Crna Gora definitivno ostaje na evropskom koloseku, prenosi RTCG.

Kako je takođe saopšteno, Djukanović je istakao da će i u novom kapacitetu pružiti maksimalnu podršku ostvarenju strateških ciljeva Crne Gore.

"On se saglasio sa mišljenjem komesara Hana o važnosti poglavlja 23. i 24. za pregovarački proces, uz uverenje da će i nova Vlada do kraja biti fokusirana na reforme i na jačanje vladavine prava”, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Han: Đukanović i dalje da podstiče Crnu Goru ka EU

Izvor: Blic, 28.Okt.2016

Komesar za susedšku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han izrazio je danas poštovanje prema odluci premijera Mila Đukanovića da ne bude mandatar, ali i nadu da će nastaviti da sarađuju, i zatražio od njega da nastavi da podstiče Crnu Goru u procesu pristupanja EU...Kako je saopšteno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.