Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jul.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hammond pozdravio reformsku agendu BiH

Ministar  vanjskih poslova Velike Britanije Philip Hammond pozdravio je odluku vlasti na više razina u BiH koje su se obvezale provesti ambiciozni paket socio-ekonomskih reformi kao dio inicijative Europske unije (EU) kojom se ubrzava put ka članstvu u Uniji, saopćeno je u srijedu iz britanskog veleposlanstva u BiH.

"Prihvaćanje reformske agende je ključan korak. Predložene reforme će pomoći stabilizaciji gospodarstva i potaknuti prijeko potreban gospodarski razvoj, te >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << omogućiti napredak Bosne i Hercegovine na njenom odabranom putu ka članstvu u Europskoj uniji", izjavio je ministar vanjskih poslova.

Pri tome je naveo kako dogovorene reforme predstavljaju izazov, ali su po njegovim riječima potrebne za otvaranje novih radnih mjesta i gospodarski rast što je želja građana u BiH.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.